Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1299g4456kcal132.3g909.1g15.6g45.5g
Sokeri 991g4021kcal0g989.7g0g0g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.4g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g107kcal0g26.4g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 624g3326kcal2.1g2.2g374.6g0g
Kananmuna kuoreton 458g653kcal57.2g1.4g46.9g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)500g160kcal15g23.5g0g0g
Raparperi 699g236kcal4.8g38.5g0.7g9.8g
Mansikka 1166g542kcal5.8g97.9g2.3g22.1g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 1249g741kcal122.5g37.5g5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton83g18kcal0.2g1.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14240g28606kcal682.4g4273.8g890.2g155.2g
Valittu annoskoko7120g14303kcal341.2g2136.9g445.1g77.6g
Annoskoko puolitettuna3560g7152kcal170.6g1068.5g222.6g38.8g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300