Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 2662g1094kcal26.6g109.1g21.3g98.5g
Valkoviini kuiva 1664g1140kcal5.2g10g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl665g838kcal0g133.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 998g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 998g4051kcal0g997.1g0g0g
Liivate 133g464kcal114g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14240g15176kcal291.6g2498.6g42.8g197g
Valittu annoskoko7120g7588kcal145.8g1249.3g21.4g98.5g
Annoskoko puolitettuna3560g3794kcal72.9g624.7g10.7g49.3g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370