Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3120g10705kcal317.9g2184g37.4g109.2g
Sokeri 1360g5520kcal0g1358.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 800g5596kcal5.2g0g630.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g120g373kcal13.2g72g8.4g33.6g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g124kcal4.4g24g2.8g11.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1600g528kcal52.8g78.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14272g46473kcal787g7625.8g1358g308g
Valittu annoskoko7136g23237kcal393.5g3812.9g679g154g
Annoskoko puolitettuna3568g11618kcal196.8g1906.5g339.5g77g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780