Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 1924g766kcal66.2g78.1g11.5g38.5g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )96g863kcal0g0g95.3g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g802g4811kcal168.4g52.9g433g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g241g1378kcal42.6g16.8g119.3g28.4g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g361g3247kcal0g0g360.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton361g76kcal1.1g5.8g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Hunaja 112g371kcal0.6g90.7g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 3207g5407kcal629.3g38.5g304.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14272g33905kcal1821.4g576g2649.6g135.8g
Valittu annoskoko7136g16953kcal910.7g288g1324.8g67.9g
Annoskoko puolitettuna3568g8476kcal455.4g144g662.4g34g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824