Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer140g723kcal5.5g78.6g42.1g7.4g
Voi 140g1018kcal1.7g0.6g114.1g0g
Sokeri 119g484kcal0g119.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu154g195kcal17g0.5g13.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g548kcal16.3g111.7g1.9g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1428g5935kcal81g621.2g344g26g
Valittu annoskoko714g2967kcal40.5g310.6g172g13g
Annoskoko puolitettuna357g1484kcal20.3g155.3g86g6.5g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834