Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)212g57kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.6g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rypsiöljy 3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.6g23kcal0.7g4.6g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g7.2g16kcal1g1.5g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 479g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1428g274kcal9.6g36.8g9.4g7.8g
Valittu annoskoko714g137kcal4.8g18.4g4.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna357g69kcal2.4g9.2g2.4g2g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330