Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 875g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 88g65kcal11.5g1g0.4g6g
Vehnäjauho puolikarkea 1138g3905kcal116g796.6g13.7g39.8g
Oliiviöljy 95g836kcal0g0g94.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g2101g567kcal27.3g100.8g4.2g35.7g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g105g119kcal0.7g24.2g0.1g0g
Sokeri91g370kcal0g91g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g875g178kcal5.3g33.3g2.6g12.3g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%525g473kcal21g39.9g26.3g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste700g2521kcal203.1g11.9g196.1g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g350g946kcal63g7g73.5g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g175g208kcal1.6g7.7g22.8g0g
Oregano, kuivattu 3.5g11kcal0.4g0.8g0.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14280g20396kcal899.8g2228.4g869.2g190.6g
Valittu annoskoko7140g10198kcal449.9g1114.2g434.6g95.3g
Annoskoko puolitettuna3570g5099kcal225g557.1g217.3g47.7g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168