Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 335g81kcal6.1g7.4g1g7.7g
Kuohukerma,valio,2dl167g569kcal3.3g5g58.5g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 100g299kcal18.6g2.5g24.1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]67g221kcal18.1g0g16.1g0g
Sipuli (kuorittu)46g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1430g2363kcal93.4g34.2g199.6g17g
Valittu annoskoko715g1181kcal46.7g17.1g99.8g8.5g
Annoskoko puolitettuna358g591kcal23.4g8.6g49.9g4.3g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502