Karppi ja hyvä juustokakku

Erittäin hyvä, helppo ja vähähiilarinen juustokakku.

Ohje on mukailtu karppaus.

Infon sivuilta.

Lämmitä uuni 170ºC.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla: pyöreä pala pohjalle ja suikaleella reunat.

Sekoita pehmeä voi, kaneli ja mantelijauhot kunnolla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.

n. 18 cm) ja reunoille hieman yli puoleen väliin.

Laita jääkaappiin 5 minuutiksi.

Pehmitä tuorejuusto käsivatkaimella alhaisella teholla n. minuutin ajan, kunnes se on tasaista massaa.

Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes munat ovat sekoittuneet juustoon kunnolla.

Lisää makeutusaine (itse käytin steviaa) vähitellen ja jatka sekoittamista 1-2 minuuttia tai kunnes seos on kermaista.

Lisää smetana, sitruunan/appelsiininkuori ja sitruunan mehu, sekoita huolella, älä vatkaa.

Kaada täyte pohjan päälle.

Vuoraa vuoan ulkopohja yli puoleen väliin foliolla.

Laita vuoka uunipannun päälle ja kaada kuumaa vettä uunipannulle niin, että vesi ylttää puoleen väliin vuokaa.

Paista kakkua 1h - 1h 15min.

Jäähdytä kakku kunnolla, jonka jälkeen voit sivellä kermavaahtoa kakun pintaan ja koristella lopulla appeliisinkuoriraasteella ja tummasuklaalastuilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Jania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe (Meira), annos 80g81g487kcal19.5g5.4g43.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.1g11kcal0.1g2.5g0.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g62g456kcal0.6g0.6g50g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 225g877kcal4.8g4.9g94.4g0g
Kananmuna kuoreton 100g143kcal12.5g0.3g10.2g0g
Ricotta, Castelli222g377kcal28.8g5.5g26.6g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g19g18kcal0.3g4.7g0g2g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1430g4739kcal133.2g47.8g450.2g4g
Valittu annoskoko715g2369kcal66.6g23.9g225.1g2g
Annoskoko puolitettuna358g1185kcal33.3g12g112.6g1g
Arvot/100g100g331kcal9.3g3.3g31.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91312