Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 45g245kcal0.4g0.2g27.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu27g34kcal3g0.1g2.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63g1.1g3.2g
Voi 60% rasvaa 23g123kcal0.2g0.1g13.7g0g
Sokeri68g274kcal0g67.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 450g174kcal0.7g36.7g0.4g6.7g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1431g2316kcal27g335g90g19.8g
Valittu annoskoko716g1158kcal13.5g167.5g45g9.9g
Annoskoko puolitettuna358g579kcal6.8g83.8g22.5g5g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557