Omenapähkinäpaistos

Poista omenista siemenkodat ja pilko palasiksi.

Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.

Kirpeät lajikkeet sopivat makeaan jälkiruokaan.

Laita omenapalat/viipaleet uunivuokaan, pirskottele sitruunamehua niiden päälle niin omena ei tummu.

Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri sekä kaneli, lisää rasva ja sekoita tasaiseksi, lisää mukaan murskatut pähkinät.

Levitä kauramössö omenoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 318 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 450g160kcal0.7g32g0.4g9g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 54g379kcal0.2g0g42.8g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g84g329kcal0.2g81.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Kaurahiutaleita(lidl)56g197kcal7.9g31.5g3.9g5.6g
Suolapähkinä (Rainbow), annos 100g28g172kcal7g3.9g14.1g2.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2kcal0g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1431g2733kcal39.4g350.8g123.2g36g
Valittu annoskoko716g1366kcal19.7g175.4g61.6g18g
Annoskoko puolitettuna358g683kcal9.9g87.7g30.8g9g
Arvot/100g100g191kcal2.8g24.5g8.6g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306258