Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 234g56kcal4.2g5.1g0.7g5.4g
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g2.9g24kcal0g0g2.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 365g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 6.4g20kcal0.6g0.9g1.5g0.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g58g99kcal4.5g3g7.6g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1431g421kcal20.4g20.4g25.2g16.2g
Valittu annoskoko716g211kcal10.2g10.2g12.6g8.1g
Annoskoko puolitettuna358g105kcal5.1g5.1g6.3g4.1g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939