Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio2458g1598kcal245.8g103.2g7.4g0g
Voi 983g7133kcal11.7g3.9g799.4g0g
Sokeri 836g3392kcal0g834.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl983g3343kcal19.7g29.5g344.1g0g
Mantelirouhe, 1 rkl590g3409kcal124.5g31.3g297.9g68.4g
Kananmuna kuoreton 541g771kcal67.6g1.6g55.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g39g157kcal0g38.9g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g737g885kcal3.7g221.2g3.7g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14336g41378kcal946g2529g3015.8g144.2g
Valittu annoskoko7168g20689kcal473g1264.5g1507.9g72.1g
Annoskoko puolitettuna3584g10345kcal236.5g632.3g754g36.1g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965