Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa2500g425kcal10g62.5g15g17.5g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)2000g3320kcal380g0g200g0g
Ranskankerma Valio750g2100kcal18.7g26.2g210g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1125g228kcal6.7g42.7g3.4g15.7g
Lihaliemikuutio Maggi55g154kcal5g3.9g12.7g0.1g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)500g1350kcal150g0g85g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14360g15290kcal1147.2g294.6g1053.2g75g
Valittu annoskoko7180g7645kcal573.6g147.3g526.6g37.5g
Annoskoko puolitettuna3590g3823kcal286.8g73.7g263.3g18.8g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690