Karpalohyytelökakku

"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.

Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.

Kokeile kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.

Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.

Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.

Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.

Koristele ennen tarjoilua.

"

Lähde: www. keventajat.

fi

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Vepa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1120g1411kcal123.2g3.4g100.8g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g176g695kcal3.2g170.7g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,32000g1300kcal220g84g6g0g
Ruisjauho (Rainbow)320g1024kcal32g201.6g7.4g44.8g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.4g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl800g320kcal36g44g0.8g0g
Karpalo 1440g468kcal6.3g49.7g10.1g47.5g
Liivate 32g112kcal27.4g0g0g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)1200g960kcal12g54g84g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14384g13233kcal924.4g1371.8g418.2g185g
Valittu annoskoko7192g6617kcal462.2g685.9g209.1g92.5g
Annoskoko puolitettuna3596g3308kcal231.1g343g104.6g46.3g
Arvot/100g100g92kcal6.4g9.5g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=85901