Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt12g5.7kcal0.4g0.6g0.2g0g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai30g104kcal3.6g21.1g0.6g0.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g2g1.3kcal0.1g0g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 3g4.2kcal0.4g0g0.3g0g
Voi 5g36kcal0.1g0g4g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Rusinat (Rainbow) 1 pss5g16kcal0.1g3.5g0g0.5g
Sekahedelmä, kuivattu 5g11kcal0.2g2.2g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g428kcal10.2g71.8g11.2g4g
Valittu annoskoko72g214kcal5.1g35.9g5.6g2g
Annoskoko puolitettuna36g107kcal2.6g18g2.8g1g
Arvot/100g100g297kcal7.1g49.9g7.8g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984