Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 11g4.8kcal1.1g0g0g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.7g0g0g
Flora Vanilla 12%23g44kcal1.1g3.7g2.8g0g
Puolukka 19g7.3kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g265kcal4.6g47.4g5.8g1g
Valittu annoskoko72g132kcal2.3g23.7g2.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna36g66kcal1.2g11.9g1.5g0.3g
Arvot/100g100g184kcal3.2g32.9g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133