Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g16g41kcal3g0g3.1g0g
Lanttu 22g6.3kcal0.2g1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Porkkana 6.6g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 5.5g4.1kcal0.1g0.8g0g0.1g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g1.5g1.8kcal0g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g112kcal6.6g5g6.6g1.6g
Valittu annoskoko72g56kcal3.3g2.5g3.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna36g28kcal1.7g1.3g1.7g0.4g
Arvot/100g100g78kcal4.6g3.5g4.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059