Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 14g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Porkkana 14g4.6kcal0.1g0.8g0g0.4g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5kcal0g0g0.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss9g5kcal0.5g0.5g0g0.3g
Arkirae (Valio), annos 100g4.7g3.3kcal0.6g0.2g0g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas1.1g3.3kcal0.1g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g70kcal3.8g9.8g1.2g2g
Valittu annoskoko72g35kcal1.9g4.9g0.6g1g
Annoskoko puolitettuna36g18kcal1g2.5g0.3g0.5g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.8g0.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369