Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g10g17kcal2g0g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 3.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Palsternakka 3.3g2.1kcal0g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 7g5.3kcal0.1g1.1g0g0.1g
Purjosipuli2.5g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g64kcal4.2g4.4g2.2g1.2g
Valittu annoskoko73g32kcal2.1g2.2g1.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna36g16kcal1.1g1.1g0.6g0.3g
Arvot/100g100g44kcal2.9g3g1.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066