Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl7g24kcal0.1g0.2g2.5g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g9g51kcal0.8g5g3.1g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g37g52kcal1.3g7.8g1.7g0.1g
Mansikka,pakaste Rainbow18g6.1kcal0.1g1.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g280kcal4.6g31.8g14.8g0.8g
Valittu annoskoko73g140kcal2.3g15.9g7.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna36g70kcal1.2g8g3.7g0.2g
Arvot/100g100g193kcal3.2g21.9g10.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100