Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Sokeri7g28kcal0g7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.3g18kcal0.5g3.7g0.1g0.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.9g6.4kcal0g1.6g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g19g29kcal0.1g6.9g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g10g15kcal0.7g1.5g0.7g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 11g28kcal0.1g0.3g2.9g0g
Kiivi kuorittu 3g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 3.3g2.4kcal0g0.5g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g295kcal5.8g44.2g10g0.6g
Valittu annoskoko73g148kcal2.9g22.1g5g0.3g
Annoskoko puolitettuna36g74kcal1.5g11.1g2.5g0.2g
Arvot/100g100g203kcal4g30.4g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759