Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g36g21kcal0.5g4.6g0g0.3g
Voi 5.3g39kcal0.1g0g4.3g0g
Sipuli (kuorittu)3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen14g4.7kcal0.5g0.7g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 5.3g18kcal0.1g0.2g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7g24kcal0.7g4.9g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g218kcal4g21.6g12.6g1.2g
Valittu annoskoko73g109kcal2g10.8g6.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna36g55kcal1g5.4g3.2g0.3g
Arvot/100g100g150kcal2.7g14.8g8.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258