Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 5.5g5.9kcal0.4g0.9g0g0.1g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g5.5g15kcal1g0g1.2g0g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Persilja 3.3g0.9kcal0g0g0g0.3g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g44g53kcal1.1g2.6g3.9g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g198kcal5.6g11g13.2g3g
Valittu annoskoko73g99kcal2.8g5.5g6.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna37g49kcal1.4g2.8g3.3g0.8g
Arvot/100g100g135kcal3.8g7.5g9g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122