Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g199g112kcal16.9g10g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 40g121kcal3.5g22.1g0.8g5.5g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)28g103kcal3.9g15.3g2.2g3.1g
Leivinjauhe 3.2g5.6kcal0.2g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 72g246kcal7.3g50.2g0.9g2.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4g36kcal0g0g4g0g
Mustikka metsä- 199g88kcal1g12.7g1.2g6.6g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g56g21kcal5g0g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g11.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g2202kcal86.6g374.4g28g35.4g
Valittu annoskoko720g1101kcal43.3g187.2g14g17.7g
Annoskoko puolitettuna360g551kcal21.7g93.6g7g8.9g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518