Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g116g559kcal6.2g74.5g26.8g1.2g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g33g153kcal0.2g0.2g17g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g166g931kcal13.3g61.5g69.8g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g133g339kcal7.8g4.3g31.8g0g
Sokeri 42g172kcal0g42.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu80g101kcal8.8g0.2g7.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Liivate 2.7g9kcal2.3g0g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl133g452kcal2.7g4g46.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g5458kcal82.6g380.8g398.2g2.4g
Valittu annoskoko720g2729kcal41.3g190.4g199.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna360g1365kcal20.7g95.2g99.6g0.6g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664