Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali131g28kcal1.6g4.5g0.3g2.8g
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g4.9g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka38g4.1kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Soijakastike19g11kcal1g1.8g0g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 38g52kcal7g0g2.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.7g27kcal0g0g3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Maustepippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g398kcal22.6g31.2g19.8g10g
Valittu annoskoko720g199kcal11.3g15.6g9.9g5g
Annoskoko puolitettuna360g99kcal5.7g7.8g5g2.5g
Arvot/100g100g28kcal1.6g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105691