Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 270g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 24g215kcal0g0g24.3g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 4.4g0.1kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 45g268kcal10.4g5.7g22.3g2.7g
Kauralese 27g97kcal4.9g12.3g2.1g4.7g
Valkosipuli 3.6g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Soijarouhe, vaalea 16g61kcal6.1g7.3g0.4g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 176g603kcal17.9g123g2.1g6.2g
Grahamjauho 149g488kcal15.7g90.3g3.3g14.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g3471kcal110.6g478.4g109g60g
Valittu annoskoko720g1735kcal55.3g239.2g54.5g30g
Annoskoko puolitettuna360g868kcal27.7g119.6g27.3g15g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785