Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 142g202kcal17.7g0.4g14.5g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki237g151kcal26g9.9g0.9g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)4.7g0.9kcal0g0.3g0g0g
Parmesan formaggio da pasta26g117kcal10.2g0g8.4g0g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Manteli 199g1224kcal47.8g13.1g107.3g14.3g
Rypsiöljy 20g176kcal0g0g19.9g0g
Ruokasuola jodioitu 1.9g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 33g107kcal9.6g2.3g6.6g10.1g
Seesaminsiemen, kuorineen 27g179kcal7.1g1.8g15.4g3.3g
KauraKuitunen (Hirvelä)27g34kcal2g4.4g0.9g19.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g4393kcal241.2g67.2g347.8g93.6g
Valittu annoskoko720g2197kcal120.6g33.6g173.9g46.8g
Annoskoko puolitettuna360g1098kcal60.3g16.8g87g23.4g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385