Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 202g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 81g565kcal0.5g0g63.7g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 131g451kcal13.4g91.9g1.6g4.6g
Kananmuna kuoreton 133g190kcal16.7g0.4g13.7g0g
Sokeri 65g262kcal0g64.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.6g5.9kcal0.1g1.3g0.1g0g
Rypsiöljy 28g250kcal0g0g28.3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 77g675kcal0.5g0.3g76g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g4799kcal62.4g317g366.8g9.2g
Valittu annoskoko720g2400kcal31.2g158.5g183.4g4.6g
Annoskoko puolitettuna360g1200kcal15.6g79.3g91.7g2.3g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632