Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 240g341kcal42.1g0g19.2g0g
Paprika punainen 30g8.8kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g200g740kcal9g62g50g7.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 100g64kcal3.2g4.8g3.5g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Kananmuna 50g(kpl)75g95kcal8.3g0.2g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g2537kcal127.8g144g159.6g18.6g
Valittu annoskoko720g1268kcal63.9g72g79.8g9.3g
Annoskoko puolitettuna360g634kcal32g36g39.9g4.7g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609