Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g1991g1115kcal169.2g99.6g4g0g
Kananmuna kuoreton 438g625kcal54.8g1.3g44.9g0g
Sokeri 637g2586kcal0g636.5g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 398g1211kcal34.8g220.6g7.6g55.4g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)279g1031kcal39g153.3g22.3g30.7g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 717g2460kcal73g501.8g8.6g25.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g358kcal0g0g39.8g0g
Mustikka metsä- 1991g877kcal10g127.4g11.9g65.7g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g558g206kcal50.2g0g0g0g
Sokeri 120g485kcal0g119.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g22020kcal865.4g3743.6g278.2g354.2g
Valittu annoskoko7200g11010kcal432.7g1871.8g139.1g177.1g
Annoskoko puolitettuna3600g5505kcal216.4g935.9g69.6g88.6g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518