Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 640g1823kcal99.2g1.3g160g0g
Sinappi 160g210kcal7g22.6g9.6g2.7g
Rypsiöljy 5760g50937kcal0g0g5760g0g
Viinietikka 480g99kcal0g2.4g0g0g
Suola, annos 3g96g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 64g181kcal6.7g27.1g1.3g16.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g106501kcal225.8g106.8g11861.8g39g
Valittu annoskoko7200g53251kcal112.9g53.4g5930.9g19.5g
Annoskoko puolitettuna3600g26625kcal56.5g26.7g2965.5g9.8g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868