Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2020g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 808g5652kcal5.3g0g636.7g0g
Mineraalisuola keskiarvo 13g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1313g4505kcal133.8g919.1g15.8g46g
Kananmuna kuoreton 1333g1902kcal166.6g4g136.7g0g
Sokeri 646g2624kcal0g645.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g59kcal0.6g12.9g0.6g0g
Rypsiöljy 283g2501kcal0g0g282.8g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 768g6752kcal4.7g3.1g759.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g47988kcal622g3169.6g3665g92g
Valittu annoskoko7200g23994kcal311g1584.8g1832.5g46g
Annoskoko puolitettuna3600g11997kcal155.5g792.4g916.3g23g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632