Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 70g509kcal0.8g0.3g57g0g
Vehnäjauho puolikarkea 68g235kcal7g47.9g0.8g2.4g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)25g79kcal3.7g11.5g1.9g4.4g
Sokeri 119g484kcal0g119.2g0g0g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.1g6.5kcal0.2g1.3g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 77g110kcal9.6g0.2g7.9g0g
Raparperi 351g118kcal2.4g19.3g0.4g4.9g
Kaneli, jauhettu, annos 2g1.4g3.7kcal0g1.1g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1442g3115kcal48.2g407g136.2g26.2g
Valittu annoskoko721g1557kcal24.1g203.5g68.1g13.1g
Annoskoko puolitettuna361g779kcal12.1g101.8g34.1g6.6g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595