Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 188g45kcal3.4g4.1g0.6g4.3g
Parsakaali brokkoli 188g66kcal8.7g3.7g0.6g4.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g98g27kcal0.6g5.8g0.2g2.4g
Paprika punainen 90g26kcal0.8g4.1g0.4g1.7g
Ruokakerma Valio 4% K&P94g56kcal0.9g4.2g3.8g0.6g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g38g56kcal6g0.8g3.4g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g28g83kcal9.3g0.4g4.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1444g720kcal59.4g46.2g27.6g27.6g
Valittu annoskoko722g360kcal29.7g23.1g13.8g13.8g
Annoskoko puolitettuna361g180kcal14.9g11.6g6.9g6.9g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900