Juustoinen juuresperunasosekeitto

Keitä juurekset ja pilkotut kuoritut perunat vihannesfondissa, lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella, mausta rouhitulla mustapippurilla.

Unohdin mitata veden, sitä oli sen verran että juurekset juuri ja juuri peittyivät, yhden annoksen kooksi tuli n. 370 g valmiina.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Hejola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juureskuutiot Kesäpöytä 1 pss292g79kcal2.3g14.9g1.2g8.5g
Peruna, raaka (Pirkka), annos 150g146g109kcal2.8g23.3g0.3g1.5g
Eva savuporo-kevätsipuli sulatejuusto (Arla ingman), annos 200g93g149kcal14.9g0.9g8.4g0g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g16g20kcal0.4g1g1.5g0.2g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1445g717kcal41g80.6g22.8g20.8g
Valittu annoskoko723g359kcal20.5g40.3g11.4g10.4g
Annoskoko puolitettuna361g179kcal10.3g20.2g5.7g5.2g
Arvot/100g100g50kcal2.8g5.6g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258822