Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 125g378kcal22.4g60.6g1.2g13.4g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g75g236kcal9g0.8g22.5g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Sinappi 3.7g4.9kcal0.2g0.5g0.2g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi4.1g12kcal0.4g0.3g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1446g1269kcal64.4g125.8g49.6g27.6g
Valittu annoskoko723g635kcal32.2g62.9g24.8g13.8g
Annoskoko puolitettuna361g317kcal16.1g31.5g12.4g6.9g
Arvot/100g100g88kcal4.5g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576