Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1200g336kcal7.2g71.4g2.4g30g
Kesäkurpitsa zucchini 1300g235kcal7.3g32.5g5.2g9.1g
Sipuli 800g242kcal10g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 300g832kcal6g9g84g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 580g772kcal49g102.1g11.6g29g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14440g5235kcal162.2g513.4g249.8g164.2g
Valittu annoskoko7220g2618kcal81.1g256.7g124.9g82.1g
Annoskoko puolitettuna3610g1309kcal40.6g128.4g62.5g41.1g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906