Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3002g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1201g336kcal7.2g71.4g2.4g30g
Kesäkurpitsa zucchini 1301g235kcal7.3g32.5g5.2g9.1g
Sipuli 800g242kcal10g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 300g832kcal6g9g84g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 580g772kcal49g102.1g11.6g29g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14448g5238kcal162.2g513.4g249.8g164.2g
Valittu annoskoko7224g2619kcal81.1g256.7g124.9g82.1g
Annoskoko puolitettuna3612g1310kcal40.6g128.4g62.5g41.1g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906