Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 168g681kcal0g167.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl699g2375kcal14g21g244.5g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g908g5077kcal76.3g499.5g308.8g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g3703g5184kcal129.6g777.6g166.6g7.4g
Mansikka,pakaste Rainbow1747g611kcal8.7g122.3g8.7g33.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14448g27857kcal457.2g3175.8g1457.2g81.2g
Valittu annoskoko7224g13928kcal228.6g1587.9g728.6g40.6g
Annoskoko puolitettuna3612g6964kcal114.3g794g364.3g20.3g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100