Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)1800g342kcal25.2g34.2g9g45g
Kukkakaali 720g173kcal13g15.8g2.2g16.6g
Jauheliha, sika-nauta 2400g5315kcal420g0g408g0g
Pekoni rasvainen 510g1917kcal61.2g0g188.7g0g
Sinappi 192g252kcal8.4g27.1g11.5g3.3g
Oliiviöljy 162g1433kcal0g0g162g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 600g1981kcal12g18g210g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g300g450kcal48g3g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14448g24017kcal1189.6g248g2039g148.2g
Valittu annoskoko7224g12009kcal594.8g124g1019.5g74.1g
Annoskoko puolitettuna3612g6004kcal297.4g62g509.8g37.1g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178