Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g2000g1120kcal170g100g4g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Sokeri 640g2598kcal0g639.4g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 400g1216kcal35g221.6g7.6g55.6g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)280g1036kcal39.2g154g22.4g30.8g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 720g2471kcal73.4g504g8.6g25.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g360kcal0g0g40g0g
Mustikka metsä- 2000g880kcal10g128g12g66g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g560g207kcal50.4g0g0g0g
Sokeri 120g487kcal0g119.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14464g22118kcal869.4g3760.6g279.4g355.6g
Valittu annoskoko7232g11059kcal434.7g1880.3g139.7g177.8g
Annoskoko puolitettuna3616g5530kcal217.4g940.2g69.9g88.9g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518