Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4508g951kcal54.1g153.3g9g94.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha949g1576kcal180.3g0g94.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g475g133kcal2.8g28.2g0.9g11.9g
Sipuli 142g43kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Vesi949g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 119g358kcal0.1g87.9g0g0g
Oivariini, 60 (100g)36g196kcal0.4g0.4g21.4g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)36g29kcal3.4g3.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14464g6571kcal485.8g561g253g218g
Valittu annoskoko7232g3285kcal242.9g280.5g126.5g109g
Annoskoko puolitettuna3616g1643kcal121.5g140.3g63.3g54.5g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055