Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2803g1076kcal28g193.4g5.6g70.1g
Vesi2002g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g44g141kcal2.1g8.2g11.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Rypsiöljy rainbow20g180kcal0g0g20g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g721g2162kcal151.4g7.2g151.4g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g801g465kcal32g38.4g20g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g200g681kcal40g0g58.1g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g240g481kcal20.4g7.2g40.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14464g10586kcal558.2g547.2g615.6g153.8g
Valittu annoskoko7232g5293kcal279.1g273.6g307.8g76.9g
Annoskoko puolitettuna3616g2646kcal139.6g136.8g153.9g38.5g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589