Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1348g364kcal17.5g64.7g2.7g22.9g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)3596g899kcal36g197.8g0g50.3g
Vesi1798g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 135g146kcal10.7g22g0.8g2.8g
Oliiviöljy 243g2146kcal0g0g242.7g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Basilika, kuivattu 18g46kcal2.6g3.7g0.7g7.3g
Suola, annos 3g90g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14472g7252kcal135.6g583.2g494.4g171.4g
Valittu annoskoko7236g3626kcal67.8g291.6g247.2g85.7g
Annoskoko puolitettuna3618g1813kcal33.9g145.8g123.6g42.9g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471