Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g299g928kcal7.5g224.5g1.5g22.5g
Maito, Kevyt180g83kcal5.7g8.6g2.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g15g72kcal3.7g5g4.3g4.3g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g90g67kcal4.5g10.8g0.4g62.9g
Voi 17g122kcal0.2g0.1g13.6g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1449g2611kcal44.6g512.2g45.4g185.4g
Valittu annoskoko725g1306kcal22.3g256.1g22.7g92.7g
Annoskoko puolitettuna362g653kcal11.2g128.1g11.4g46.4g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488