Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 4000g1154kcal40g184g12g72g
Kerma, ruoka 15% Flora400g600kcal6.4g14g60g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g400g1040kcal108g0g68g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g400g1404kcal104g10g108g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g360kcal0g0g40g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14481g14644kcal1135.2g454.4g897.6g157.6g
Valittu annoskoko7240g7322kcal567.6g227.2g448.8g78.8g
Annoskoko puolitettuna3620g3661kcal283.8g113.6g224.4g39.4g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132744