Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1001g762kcal18.8g155.2g2g10g
Porkkana 260g85kcal1.6g14.5g0.5g6.6g
Vesi, vesijohtovesi 4004g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g140g20kcal1.4g4.2g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g80g96kcal2.3g4.3g8g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Kalaliemikuutio 30g92kcal3g10.2g4.2g0.3g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Lohifilee 801g1564kcal149.7g0g108.1g0g
Katkarapu 360g247kcal52g0g4g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g280g280kcal11.2g56.1g1.1g0g
Valkopippuri 6g17kcal0.6g2.5g0.1g1.6g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 14g3.2kcal0.2g0.2g0.1g0.3g
Timjami, annos 3g6g13kcal0.5g1.6g0.4g2.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14496g6929kcal492.4g524.2g303.6g49g
Valittu annoskoko7248g3465kcal246.2g262.1g151.8g24.5g
Annoskoko puolitettuna3624g1732kcal123.1g131.1g75.9g12.3g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674