Kurpitsapiirakka, Maidoton

Pohja

3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä

Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia

Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.

Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.

Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.

Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.

riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g90g306kcal10.8g54g2.5g10.8g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)50g360kcal0g0g40g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Kurpitsa 250g40kcal1.9g5g0.3g5g
Sokeri 65g264kcal0g64.9g0g0g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g150g240kcal1.2g9g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1450g2752kcal48.8g289g148g31.6g
Valittu annoskoko725g1376kcal24.4g144.5g74g15.8g
Annoskoko puolitettuna363g688kcal12.2g72.3g37g7.9g
Arvot/100g100g190kcal3.4g19.9g10.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313875